Læs her hvordan vi skiller os ud fra efterskoler på sjælland.

Et efterskoleliv er fyldt med sjov og gode oplevelser

Der findes mange efterskoler på sjælland i dag, alle med egne linjer. På Sorø Fri Fagskole kan du vælge mellem to linjer: gastronomi og design. Vi har valgt disse linjer, da det er to spændende områder, som man kan koble sammen. Når man er på efterskole på sjælland er det fællesskabet, som er i højsæde. Det har vi naturligvis med i overvejelserne, når vi underviser i skolens linjefag. Som 10. klasse elev på Sorø Fri Fagskole har man, ud over sit valgte linjefag, også de obligatoriske boglige fag: dansk, engelsk og matematik. Herudover brobygning, terminsprøver, obligatorisk selvvalgt opgave og afgangsprøver. Det giver dig som elev en 10-klasse med fokus på den retning, som du ønsker at gå.

Det har været meget fremme, om støtten til efterskoler skal fjernes eller bibeholdes. Vi kan, endnu, præsentere en pris, som er det hele værd. For vore elever under 18 år koster det kr. 1.070,- om ugen, og for de, der er fyldt 18 år vil det koste kr. 1.470,- om ugen. Det dækker kost, logi, materialer, 2 studieture og flere forskellige ud af huset arrangementer. Før tilmeldingen er fuldt ud gyldig, skal der indbetales et tilmeldingsgebyr på kr. 1.000,-.

Sorø Fri Fagskole er en af de skoler i Danmark, som ligger smukt placeret. Vi ligger tæt på alt, både by og natur. Vi har skoven omkring os, og der er ikke langt til Sorø sø. Som skole har vi megen fokus på fællesskab. Det kan vi, da vores linjer relaterer til hinanden, og vi laver fælles arrangementer. Vi har flere fokusområder i løbet af et skoleår, som efterskoler i Danmark har. Vores to studieture starter med fordybelsesuger, hvor der arbejdes med landets historie, design og madkultur. Derudover arbejder vi sammen om takt og tone - som sluttes af med skolens store gallafest, hvor alle iklædes gallatøj.

Ud over venskaber på tværs af linjer og årgange, så skabes der naturligvis også et fagligt fællesskab på linjerne. Hver linje har hvert år forskellige arrangementer, de deltager i. Vi har designlinjen med til Copenhagen Fashion Week og gastronomilinjen deltager aktivt i madmessen: Smag i Sorø. Derudover får gastronomi-eleverne mulighed for, at afprøve egen madvirksomhed. Vi kalder det restaurantprojekt.