Regler & love

Frie kostskoler
Frie fagskoler kaldes, ligesom efterskoler og højskoler, for frie kostskoler og deler samme lovgrundlag: Loven om frie kostskoler. Hovedsigtet med undervisningen og samværet på frie fagskole er livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse. Skolerne har en lang tradition for at kombinere folkelig oplysning med teori og praktiske kundskaber.

Målgruppe
Skolernes undervisning retter sig primært mod unge og skal forberede dem på et videre uddannelsesforløb – såvel fagligt som socialt. For at blive optaget skal man være fyldt 16 år eller have afsluttet ni års skolegang.

10. klasse
Mange af skolerne tilbyder 10. klasse. Hvis en skole tilbyder 10. klasse, skal eleverne modtage en undervisning i dansk, engesk og matematik, som står mål med undervisningen i folkeskolen i disse fag. Eleverne skal i brobygning, og der skal udarbejdes en uddannelsesplan i samarbejde med forældrene. Samtidig skal eleverne som i folkeskolen lave en obligatorisk selvvalgt opgave. Skolen skal tilbyde folkeskolens prøver i 10. klasse.