– et basisforløb

Tag din 10. klasse med Game Design som linjefag.

Linjen Game Design er et målrettet tilbud til dig, der brænder for computerspil, apps og gadgets.

Vi har fuldt fokus på udvikling af spil helt fra bunden og arbejder med de nyeste programmer fra spil industrien. Undervejs er alle i brobygning på et spilgymnasium, og på vores årlige Game Jam ses resultaterne.

Du arbejder professionelt med din interesse samtidig med, at du bliver klar til en ungdomsuddannelse.

FAGLIGT INDHOLD I LINJEN:

Du får en generel introduktion og færdigheder i spildesign gennem eget arbejde, lærerstyret undervisning, forlagt undervisning, praktiske fællesøvelser, virksomhedspraktik, gæstelærere og virksomhedsbesøg. Modulet indbefatter undervisning i:

Fag 1: Opstart på Game Design

Introduktion til spilmekanismer ved at afprøve forskellige spil på PC, Playstation og Xbox, f.eks nye computerspil til PC og konsol, så eleverne får indblik i produktion. Generel spilteori ved fx at analysere andre spil og spilteste dem og derefter få eleverne til skrive en lille opgave om deres yndlingsspil. Udvikle eget gamedesign ved fx at lave mock-up til et spilkoncept med blyant og papir og præsentere det for hinanden. Forståelse for og kendskab til klassiske spilkoncepter ved fx at tage udgangspunkt i et klassisk spildesign som Tower Defence, som sættes op i spilmotoren Unity. Brætspil ved fx at spille forskellige brætspil som Settlers, Risk etc. så eleverne får en mere analog tilgang til spildesign. Stillingtagen til “godt gamedesign” ved fx at kigge på forskellige klassiske spildesign, lige fra Pacman til Uncharted.

Fag 2: Photoshop

Basis billedbehandling ved fx at bruge forskellige billeder som klippes sammen til en billedcollage. Arbejde med layers og adjustments layers ved fx at lave små øvelser for at få indblik opbygningen af Photoshop Layermask ved fx at lave nogle grundlæggende øvelser i at fritlægge billeder mhp. senere spilproduktion Fritlægning ved fx at lave små øvelser mhp senere spilproduktion og færdighed i at bruge værktøjet Photoshops tegnesystem ved fx sammen med tegneplader at lære at tegne digitalt for at opbygge koncepttegninger i photoshop mhp eget spildesign. Beskæring og retouchering ved fx øvelser i og forståelse for det gyldne snit mhp at opøve billedkomposition. Farvebalancer i photoshop mhp forståelse og viden om generel farveteori og farvers betydning for harmonien i billede ved fx at lære at farvestyre texture til spil i photoshop.

Fag 3: Programmering

Programmeringssyntaks og struktur i objektorienteret programmering. Generel objektorienteret programmering (OOP) ved fx at få kendskab til og færdigheder i klasser, variabler, objekter, indkapsling, properties. Introduktion af C# til Unity ved fx at lave programmeringsøvelser i klasse med variabler og dens metoder Anvendelsen af Arrays og andre Collection-typer ved fx at anvende arrays og lister til at gemme data omkring spillerens våben i computerspillet. Compile fra Unity ud til en standalone player i Windows ved fx at lave et side-scroller spil i egen spilmotor mhp at lave et færdigt spil til pc’en, så det kan spilles i Windows Introduktion til Visuals Studios .Net for Unity som udviklingsplatform for programmering i Unity ved fx at afprøve de udviklingsmuligheder, der er i Visuel Studio som professionelt kompatibelt udviklingsværktøj med den valgte spilmotor Unity.

Fag 4: 3D

Introduktion til 3ds Max’s programmer ved fx at sammenligne med de andre 3D muligheder på markedet ift. 3ds Max, som bliver brugt professionelt i spilindustrien.  3D modelling til spil ved fx at introducere interfacet (UI) i 3ds Max og lave følgende opgaver: velse I: Lav en snemand scene af primitiver. velse II: Lav et low poly fly. velse II: Lav et skakspil i 3d. 3D texturing til spil ved fx at lave textur til skakspillet samt bruge Photoshop til de enkelte brikker i spillet. Lyssætning i 3ds Max ved fx at lyssætte egen scene og få indblik i lys og skyggers indvirkning på egen model i 3ds Max.

Game Design
GameDesign 14GameDesign 13GameDesign 04GameDesign 12gamedesign 11GameDesign 10GameDesign 07GameDesign 08GameDesign 09GameDesign 02GameDesign 05GameDesign 06GameDesign 03GameDesign 01GameDesign 15