Design fag

DESIGN – et basisforløb

Linjen er et målrettet tilbud til dig, der brænder for tekstil og materiel design og gerne vil videre i én af de mange erhvervsuddannelser inden for design, merkantil, produktion og udvikling.

Et udpluk af det, du vil opleve

Lav din egen portfolio

I løbet af året vil du lære at bruge programmet InDesign, hvor du visuelt kan præsentere dine projekter - både processen og de færdige produkter. Når året er omme, vil du stå med en personlig bog med alle dine projekter, du stolt kan vise frem.

Større syprojekt

Der vil i løbet af året være større syprojekter, hvor du begynder med en idéproces og til sidst står med et stykke tøj, du selv har designet og syet. Du får lov at finde inspiration, tegne, tage mål og lave en prøvemodel, før du syer det færdige produkt. Vi har f.eks. lavet et stort projekt, hvor eleverne skulle designe og sy deres egne buksedragter.

DESIGN FAG: - den bedste måde at præsentere dine præstationer.

Tekstildesign – eksperimentere med tekstile materialer, teknikker, farver, form og funktion og fremstille produkter med udgangspunkt i egne ideer.

Materiel design – eksperimentere med forskellige materialer og formgivning samt brug og forståelse af værktøjer i den relevante designproces.

Grafisk design - faget, hvor du arbejder med at præsentere dine designs, produkter og ideer på bedst mulig vis.

Dansk – sprog og tekst skaber sammenhæng og bliver meningsfuld, når vi tager udgangspunkt i din fortid, samtid og fremtid.

Engelsk – et uundværligt middel til kommunikation.

Matematik, IT & Dig – økonomisk overblik og kendskab til IT er et ”must”.

Idræt – glæden ved og nødvendigheden af at bevæge sig.

Boligfag – praktisk planlægning af husligt arbejde bedst for dig og bedst for miljøet.